Jak malovat strop: 5 snadných kroků pro malování stropu



Strop je považován za pátou stěnu každé místnosti. Dopřejte svým stropům svěží nátěr pro snadnou a přínosnou úpravu vlastními rukama.

9 Nástroje a nástroje a materiály potřebné pro malování stropu

Shromážděte tyto materiály pro svůj malířský projekt.

1. Stropní barva : Stropní barva je dodávána v plochém, matném provedení. Matný povrch je nejlepší barvou pro tuto práci, protože pomáhá skrýt nedokonalosti sádrokartonu. Pokud malujete oblast s vysokou vlhkostí, jako je kuchyň nebo koupelna, zvažte použití barvy na stropy blokující skvrny. Ačkoli je bílá barva stropu nejběžnější, použití barvy může pomoci zvětšit místnost.

2. Podnos s barvou : Nalijte barvu do podnosu s barvou. Pro rychlé čištění použijte podložku.

3. Malířský váleček : Malířský váleček vám pomůže snadno srolovat celý strop.

4. Kryt válečku : Pro hladký strop použijte váleček s nízkým vlasem (vlna označuje tloušťku tkaného materiálu). U strukturovaných stropů, jako je strop s popcornem, použijte váleček s půl až třičtvrtěpalcovým zdřímnutím.

5. Prodlužovací tyč : Prodlužovací tyč se přišroubuje na konec malířského válečku. Je nezbytný pro dosažení vysokých stropů, ale může také pomoci rychle zpracovat stropy standardní výšky.

6. Žebřík : Při válení barvy a malování okrajů stropu použijte žebřík.

7. Štětec : Pro čisté linie použijte šikmý štětec k malování kolem svítidel a okrajů stropu.

8. Utěrky : Položte několik plastových hadříků nebo malířských plachet, abyste ochránili podlahy před kapkami barvy a stříkáním.

9. Malířská páska : Podle potřeby použijte malířskou pásku k ochraně nátěru stěn, oken, dveří a korunových lišt.

Jak namalovat strop v 5 krocích

Při malování stropů postupujte podle těchto kroků.

1. Připravte prostor . Začněte odstraněním nábytku z prostoru. Dále zakryjte nebo odstraňte svítidla a stropní ventilátory. Nakonec položte hadry na ochranu podlahy a obložení před rozstřikem barvy.

2. Oblepte stěny páskou . Zkušení malíři mohou tento krok přeskočit. Ale pokud jste v projektech pro vylepšení domova nováčkem, přilepte horní strany stěn lepicí páskou, abyste zajistili, že se vám na stěnách nedostane stropní barva. Pokud malujete celou místnost, začněte u stropu a tento krok přeskočte.

3. Základní nátěr (volitelné) . Pokud váš strop nebyl nikdy natřen nebo pokud má skvrny, naneste před nanesením barvy na strop latexovou barvu.

4. Vyříznuté rohy . Malování okrajů stropu je známé jako řezání rohů. Pro čisté linie použijte místo válečku šikmý kartáč. Postupem kolem celé místnosti aplikujte hladké, dlouhé tahy podél okrajů stropu.

5. Roll na barvu . Nejlepších výsledků dosáhnete nanášením barvy po částech po čtyřech čtverečních stopách najednou. Začněte malovat další část tak, že přejedete přes mokrý okraj předchozí části, abyste nezanechali zjevné čáry barvy. Nechte první vrstvu barvy zaschnout. V případě potřeby postupujte podle stejných tipů pro nanášení druhé vrstvy.