Věci, které byste neměli skladovat na kuchyňské desce



Pokud jste jako většina lidí, pravděpodobně používáte kuchyňskou linku jako záchytný bod pro různé zvláštnosti, související s jídlem a podobně. Ale jsou věci, které tam možná nechcete mít.

Zaneřáděná pracovní deska

Máte své kořenky na kuchyňské lince ? A co vaše nože a olivový olej? I když to může vypadat jako nejpohodlnější místo pro ukládání věcí, vaše kuchyňská deska je ve skutečnosti špatným místem pro ukládání některých věcí. Chcete-li eliminovat stres spojený s nepořádkem a co nejlépe využít svůj prostor, zde jsou věci, které byste neměli skladovat na kuchyňské desce.

Málo používané spotřebiče

V průzkumu od MasterBrand Cabinets uvedla většina Američanů (60 procent) jako největší příčinu stresu v kuchyni přeplněný pracovní prostor. Kuchyňské linky se příliš často stávají hlavním místem pro schovávání věcí, o kterých si nejste jisti, kam jinam dát, což je velmi rychle zaneřádí! A kromě toho je tu také spousta kuchyňských předmětů, které je ve skutečnosti lepší nenechávat na pracovním stole.

Například vaše kuchyňská linka se může zdát jako samozřejmé místo pro uložení toustovačů, mixérů, mixérů a dalších spotřebičů – koneckonců jsou to kuchyňské nástroje. Ale pokud je používáte jen jednou za čas, opravdu nemá smysl nechat je zabírat místo na vaší pracovní desce. Více než polovina respondentů průzkumu skutečně uvedla, že největšími viníky jejich nepořádku na pultech vyvolávajících stres jsou spotřebiče.

Dobré pravidlo, které byste si měli dát, je: Pokud jej nepoužíváte každý den (nebo pokaždé, když vaříte), neměl by vám zabírat místo na pultu. A pokud si nejste jisti, kam tyto věci dát místo toho,  pomohou vám tyto hacky na ukládání do kuchyně, které budete chtít okamžitě použít .

Doklady

A druhá příčina stresu souvisejícího s nepořádkem podle průzkumu? Stohy papírů. Toto je snadné pochopit; je mnohem snazší hodit každodenní noviny na pult, než je všechny číst a třídit. Ať už se jedná o časopisy, noviny, nevyžádanou poštu nebo ne tak nevyžádanou poštu, jako jsou účty, papíry se mohou rychle hromadit, a čím více jich je, tím větší je jejich uspořádání. A chaotický vzhled není jediným důvodem, proč držet papíry mimo váš kuchyňský prostor . 

Nádobí na servírování

Stejně jako u spotřebičů není potřeba luxusní porcelán a nádobí, které používáte pouze o svátcích, abyste den co den seděli na pultu. „Z pohledu uklízeče je noční můra každý týden řádně otírat každou věc,“ říká Cooper. „Z hlediska zdraví není vhodné držet zaprášené předměty v blízkosti místa, kde připravujete jídlo nebo jíte.“ Namísto toho, abyste na pultu nechávali ozdobné nádobí, abyste doslova sbírali prach, zvažte jeho uložení do prosklené přední skříňky nebo, pokud se cítíte obzvláště dekorativní, dokonce jej pověsit na zeď. Totéž platí pro ozdobné cetky a další nefunkční předměty; zvláště pokud jsou malé, pravděpodobně existuje spousta míst, kam je můžete uložit, a neubírají vám prostor pro vaření.

Koření

Možná vás to překvapí, ale váš pult pravděpodobně není tím nejlepším místem pro uložení vaší sbírky koření. Zejména se ujistěte, že koření neskladujete v blízkosti trouby nebo sporáku, kde nahromaděné teplo může časem oslabit jeho chuť.

Nože

Efektní bloky nožů vypadají pěkně a jako takové je možná budete chtít mít na nápadném místě. A na tom samozřejmě není nic špatného. Ale uvědomte si, že to není nejbezpečnější místo pro uložení nožů, zvláště pokud máte doma malé děti